De elektronische dienstencheque in 5 stappen

Van inschrijven tot bestellen en uitgeven van dienstencheques: dit zijn de 5 stappen die u onderneemt om zelf ook gebruik te kunnen maken van een huishoudhulp tegen een voordelig tarief, dankzij elektronische dienstencheques.

Stap 1: Schrijf u in

Om dienstencheques te kunnen gebruiken, moet u geregistreerd staan in ons systeem. Dat doet u door zich in te schrijven via het aanmaken van een account (Zich online inschrijven).

Vanaf dan kan u uw cheques en uw persoonlijke gegevens op gelijk welk moment beheren vanaf uw Beveiligde Zone of, nog makkelijker: via onze app Dienstencheques Vlaanderen!

Stap 2: Contacteer een erkende onderneming

Voor u dienstencheques bestelt, contacteert u een erkende onderneming. Die zal u helpen een huishoudhulp te vinden die aan uw verwachtingen voldoet m.b.t. het soort prestaties en de beschikbare uren.

Vind een erkende onderneming in uw gewest.

Stap 3: Bestel elektronische dienstencheques

Bestel uw dienstencheques in enkele klikken via de app Dienstencheques Vlaanderen:

 • Schrijf de totale aanschafwaarde van de dienstencheques die u wil bestellen over.
 • Bestel uw dienstencheques : minstens 10 per bestelling.
 • Schrijf het bedrag over naar het rekeningnummer van Pluxee BE41 0017 7246 2610, met uw gebruikersnummer als gestructureerde mededeling (12 cijfers).
 • Bestel niet te veel dienstencheques tegelijk om te vermijden dat ze vervallen.

Bijvoorbeeld: wil u 10 dienstencheques van € 9 bestellen, dan schrijft u € 90 (10 x € 9) over.

Het is ook mogelijk om uw dienstencheques te bestellen met een overschrijving naar het rekeningnummer van Pluxee, via uw Beveiligde Zone of via de mobiele applicaties van Belfius of KBC.

Uw dienstencheques zullen ter beschikking staan in uw elektronische portefeuille onmiddellijk na ontvangst van uw betaling.

Het saldo van uw dienstencheques kan u op gelijk welk moment nagaan via de Pluxee app of via uw Beveiligde Zone

In onze artikels vindt u meer info over de verschillende manieren om dienstencheques te bestellen, de jaarlijkse quota’s en de minimale en maximale hoeveelheden per bestelling.

Klik hier om alles te weten over de bestelling.

 

Stap 4. Maak gebruik van de diensten van een erkende huishoudhulp

Thuis:

 • Schoonmaakwerk thuis, ramen inbegrepen
 • Was en strijk
 • Strijkgoed voorbereiden
 • Maaltijden bereiden

Buitenshuis:

 • Strijkwerk in de strijkcentrale
 • Boodschappen voor het huishouden
 • Vervoer van mensen met beperkte mobiliteit

Bekijk de lijst met prestaties die u kan betalen met dienstencheques. 

 

Stap 5: Bevestig de prestatie en de rest doen wij voor u!

 1. Na de prestatie door de huishoudhulp hoeft u niet veel meer te doen. De huishoudhulp voert dezelfde dag nog (of uitzonderlijk de erkende onderneming) de prestatie in. Vervolgens gaat de erkende onderneming de prestatie na voor validatie.
 2. U ontvangt daarna een uitnodiging om de prestatie te bevestigen of te betwisten (indien u niet reageert zal de prestatie automatisch bevestigd worden).
 3. Zodra u de prestatie bevestigd hebt, zal de juiste hoeveelheid elektronische dienstencheques automatisch uit uw portefeuille gehaald worden om de prestatie te betalen, op voorwaarde dat u over voldoende dienstencheques beschikt. Is dat niet het geval, dan ontvangt u een uitnodiging om uw portefeuille aan te vullen door nieuwe dienstencheques aan te kopen.

Vindt u niet wat u zoekt? Contacteer ons

Telefoon
Bel 02/401.31.30
Van maandag tot vrijdag tussen 8u en 20u
E-mail
Stuur ons een e-mail
Hebt u een vraag of klacht?
Hoe kan ik u helpen?