30 december 2021

Sta in voor de veiligheid en het welzijn van je huishoudhulp; da’s meer dan een cadeau

Het Werkbaarheidsfonds Dienstencheques deelt nuttige informatie en tips om ervoor te zorgen dat uw huishoudhulp in goede omstandigheden kan werken.

 

U vindt al deze informatie met behulp van een aantal korte video's en artikels op hun website www.iktoonrespect.be maar ook via hun Facebook en LinkedIn pagina's.

De winnende combinatie: veilig, hygiënisch en ergonomisch materiaal.

In elk beroep heeft men degelijk materiaal nodig om goede resultaten te behalen. En, ook belangrijk, om geen enkel risico te nemen.

Je huishoudhulp heeft op zijn/haar werkplek, jouw woning dus, een uitrusting nodig die zowel veilig, gezond als comfortabel is.

Prima, maar wat houdt dat eigenlijk in? De lijst kan lang lijken, maar je hebt hoogstwaarschijnlijk al heel wat van dergelijk schoonmaakmateriaal bij je thuis liggen. Laten we het even overlopen.

Lees het artikel

Je huishoudhulp is in de eerste plaats een mens van vlees en bloed.

Het is voor elk van ons vanzelfsprekend: een huishoudhulp is meer dan iemand die poetst, en het is allesbehalve een robot. Toch genieten niet alle huishoudhulpen van een aangepaste werkomgeving. We overlopen even samen wat ze nodig hebben om in de gepaste omstandigheden hun werk te kunnen doen.

Lees het artikel

De gezondheid van je huishoudhulp ligt ook in jouw handen.

Is het beroep van huishoudhulp gevaarlijk? Niet wanneer alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen worden door jou en je huishoudhulp.

Schoonmaakproducten, ziektes, omgevingstemperatuur, tabak … laten we dit even nader bekijken.

Lees het artikel

Vind hier het antwoord op uw vraag

Nog andere vragen? Neem contact met ons op via

Telefoon
Bel 02/401.31.30
Van maandag tot vrijdag tussen 8u en 20u
E-mail
Stuur ons een e-mail
Hebt u een vraag of klacht?
Hoe kan ik u helpen?