04 april 2020

RSS

COVID-19: Tijdelijke verhoging van de subsidie van dienstencheques

Gelet op de huidige omstandigheden ten gevolge van de recente COVID-19 uitbraak, heeft de Vlaamse regering op 3 april 2020 beslist om de subsidie van de dienstencheques tijdelijk met 8,64 euro te verhogen. Deze verhoging is voorzien voor dienstencheque-prestaties die geleverd worden in de periode van 16 maart 2020 tot 10 mei 2020.

Deze extra subsidiëring moet u als erkende onderneming in staat stellen om tegemoet te komen aan een aantal bijkomende kosten. Daarnaast dient de subsidieverhoging om te kunnen voldoen aan de verplichting om uw werknemers in veilige omstandigheden te laten werken. Bij de prestaties die worden uitgevoerd vanaf 6 april, moet minstens 25% van de verhoogde tegemoetkoming voor die veilige omstandigheden ingezet worden. Dit moet u ook kunnen aantonen door de nodige bewijsstukken (facturen, …) voor te leggen als daarom zou gevraagd worden.

Hieronder vindt u alvast een richtlijn met verschillende maatregelen die u als onderneming in acht moet nemen om de veiligheid op de werkvloer voor dienstencheque-werknemers tijdens de coronacrisis te garanderen :

 

pdf
pdf
pdf

Vind hier het antwoord op uw vraag

Nog andere vragen? Neem contact met ons op via

Telefoon
Bel 02/547.54.93
Van maandag tot vrijdag tussen 8u en 18u
E-mail
Stuur ons een e-mail
Hebt u een vraag of klacht?
Hoe kan ik u helpen?